Alutrade povukao novac iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova

USPJEH KAO REZULTAT ULAGANJA U KVALITETU

EU fondovi
Obrt za izradu i montažu aluminijske stolarije Alutrade već se dugi niz godina uspješno bavi izradom i montažom aluminijske  i pvc stolarije. Osim aluminijske i pvc stolarije proizvodimo  i drvo aluminijsku stolariju, staklene ograde, pergole, staklene zavjese i staklena vrata.

Sjedište obrta je u Vozilićima, a odnedavno imamo  otvoren i  veliki izložbeni salon stolarije u Poreču, u ulici Mate Vlašića 30, gdje se mogu pogledati svi proizvodi iz proizvodno prodajnog asortimana.

EU fondovi

Uspjeh u poslovanju,  rezultat je kako politike kvalitete, tako i stalnog  praćenja trendova te ulaganja u edukaciju ljudi i tehnologiju. U tom smislu projekt „Jačanje konkurentnosti obrta Alutrade ulaganjem u kupnju novih strojeva“ prijavili smo  na natječaj E-impuls s ciljem još većeg unaprjeđenja svoga poslovanja.   Radi se o nabavi  automatskog obradnog centra -  multifunkcionalnog stroja koji zamjenjuje više strojeva u proizvodnji obrta.  Sa ovim strojem značajno ćemo  poboljšati kvalitetu gotovih proizvoda, što znači preciznost rada, minimalno oštećivanje profila, te povećati produktivnost. Navedeni stroj namijenjen je prvenstveno za poboljšanje tehnoloških mogućnosti, preciznosti izrade i veće  produktivnosti u proizvodnom pogonu.  Ukupna vrijednost projekta sa pdv-om iznosi 827.875,00  kn pri čemu je odobreno 300.000,00 kn bespovratnih sredstava. Osim ulaganja u nabavu stroja, projekt uključuje i ulaganja vezana za promidžbu i vidljivost, te, upravljanje projektom i administraciju.

Provedba projekta je započela u listopadu 2017.godine, a projekt završava u travnju 2018. godine.